Фото без опису

Не заради орденів, а за покликом сердець взялися у 2014 році за зброю тисячі українців, коли над Україною нависла смертельна загроза. Вони стоять на смерть заради перемоги сьогодні… Разом ми нездоланна сила.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України для вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Українські добровольчі батальйони є справжнім взірцем патріотизму та любові до рідної землі. На прикладі теперішніх добровольців будуть вчитися прийдешні покоління - як свого часу молоді українці виховувалися на прикладі героїзму героїв Крут та Української Повстанської Армії.

Дев`ять років тому, коли на нашу землю ступила нога агресора, добровольці не стали чекати офіційної мобілізації: вони самоорганізувались у військові загони, формування та батальйони, і пішли на фронт боронити спокій українських громадян. Справжні, мужні і відповідальні люди, які керувались простим життєвим принципом «Якщо не я…то хто?» .

Сьогодні ми у війні… У війні жорстокій, злій, яка породжує смерть, знищуючи усе живе навколо. Ці важкі для України роки, активного супротиву військовій агресії з боку росії загартували все українство, об’єднали тісною дружбою усі регіони, народи світу та різні миротворчі організації святою вірою у непереможність української нації, її єдність заради майбутніх поколінь, миру для нашої рідної землі, спокою, без перебільшення, для всієї планети!  

Самовідданість добровольців доводить, що спільними зусиллями ми зможемо очистити святу українську землю і об’єднати весь український народ навколо ідеї створення нової якісної України!

А День нашої Перемоги над ворожим сусідом стане однією з основ, на якій гартуватимуться нові покоління вільних українців.

Добровольці України, ДЯКУЄМО ВАМ!

Слава Україні! Героям Слава!

 

З повагою,

селищний голова                                                                             Володимир ГЕРАСИМЧУК