Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в етері національного телемарафону повідомив, що уже 28 тисяч добровольців подали заявки у “Гвардію наступу”. За його словами, зараз майже всі підрозділи сформовані, триває набір добровольців для формування резерву на майбутнє. 

“28 тисяч заяв від добровольців ми вже прийняли. В першу чергу заявки надходили через ЦНАПи та сайт. Звичайно, не всі потрапляють у ці підрозділи, тому що йде  достатньо жорсткий відбір”, – розповів міністр.

Він зауважив, що навчання триватимуть стільки, скільки буде необхідно, щоб отримати боєздатні підрозділи Нацгвардії, ДПСУ та Нацполіції. Навчання добровольців вже розпочалося на полігонах по всій країні і багато людей не витримують цих випробувань, зауважив Клименко.

«Гвардія наступу» — це вісім штурмових бригад, до яких можуть вступати виключно добровольці. Ці підрозділи спрямовані саме на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України.

Нагадаємо, Олександр Хомич відвідав ЦНАП у Житомирі, де працює рекрутингова група з набору добровольців до “Гвардії наступу”.