Фото без опису

За минулий цьогорічний період до закладів охорони здоров’я з приводу грипоподібних  станів звернулось 1266 мешканців Любарщини,з них  дорослих -523,    дітей до 17-ти річного віку-743.

    В порівняні з аналогічними періодами двох попередніх місяців у першій половині березня захворюванність гострими вірусними інфекціями виросла, як серед дорослого,так і дитячого населення.

   Суттєво     збільшилась вона в порівняні й з попереднім тижнем: серед дорослих -  на третину, серед дітей – на 60 відсотків.

    Найчисельнішими були випадки серед дітей віком від 5 до 14 років. На 50 % також виросла захворюванність серед малюків від 0 до 4-х років. Найбільше дорослих,що не розминулись з  вірусами реєструвалось, зокрема, серед осіб 30 - 64 віку, а найменше-серед 65+.

     В загальну суму зареєстрованих ГРВІ входять також випадки підтвердженого грипу (32) та КОВІД-19-(81). Слід наголосити на суттєвому загострені епідемічної ситуації  щодо поширеності гострої корона вірусної інфекції, в т.ч. і серед жителів територіальної  громади. Лише за два тижні березня, у порівняні з лютим, захворюванність на КОВІД-19 виросла майже у двічі. В числі  хворих люди різних в вікових категорій, серед яких і діти раннього віку життя.

    По причині ускладненого перебігу грипу та КОВІД-19 потребували лікування в умовах стаціонару 100 хворих, що складає близько 8 відсотків.    .

   ВАКЦИНАЦІЯ-найефективніший засіб захисту! Саме щеплення є вчасною регулятивною профілактичною мірою,здатною поліпшувати перебіг хвороби та рятувати життя. Про це варто не забувати  усім,а особливо тим, хто входить до груп ризику за станом здоров’я чи професійною діяльністю.

    ПАМЯТАЙТЕ! Навіть якщо ознак хвороби немає, уникайте скупчень людей, з метою зменшення  вірогідності контактів з хворими,що вже можуть бути заразними навіть до появи очевидних симптомів.

  Користуйтесь одноразовими масками,не забуваючи,що вона є ефективною лише за умови коли прикриває рот і ніс і не може бути вологою чи забрудненою. Не зберігайте  використані маски.

   Регулярно провітрюйте приміщення та робіть вологі прибирання у помешканнях.          Повноцінний сон,збалансоване,збагачене вітамінною продукцією харчування,  уникнення перевтоми, це складові не тільки для підвищення опірної здатності організму,але й можливість не допустити  зараження чи попередити важкі форми  хвороби.

   Чисті руки- також є суттєвою складовою,,що попереджає потрапляння інфекції в організм через рот,ніс,очі. Тому мийте їх з милом,обробляйте дезінфікуючим спиртовмісним гелем.

    НЕ забувайте! Інфекційні хвороби легше та дешевше попередити аніж лікувати!

                                    Любарське відділення ДУ «Житомирський ЦКПХ МОЗУ»