Фото без опису

Якщо ви вдало оберете
 професію і докладете до неї душу,
 то щастя саме знайде вас.
 (Ч. Дарвін)

Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість, – одна з умов відчуття життєвої повноцінності.

Прагнення «знайти себе», стати «самим собою», індивідуальністю – неодмінна ознака юності. Своє майбутнє ми визначаємо за довго до останнього шкільного дзвінка. Обираючи професію, стараємося зважити всі «за» і «проти» того чи іншого заняття, що приваблює «приміряти його на себе».

Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться твоє подальше життя та як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.

Мрія і реальність – як їх поєднати? Як не помилитись у виборі своєї дороги, щоб бути щасливим у праці? Адже у світі існує близько 50 тисяч професій. Деякі з них – лікар, учитель, продавець – знайомі всім, деякі існують тільки в великих містах; а представників інших дуже мало (наприклад, суфлерів). Кожна професія унікальна по своєму.

Вибір професії – одне з найбільш відповідальних рішень, які приймає людина у житті.

Вибір професії, як і будь який вибір – це прийняття рішення при великій кількості альтернативних варіантів та необхідності враховувати різноманітні фактори. Є такий вираз: «Щастя – це коли ранком хочеться йти на роботу, а після роботи – додому».

Відколи живе людство – існує і проблема вибору занять, трудової діяльності, професійної кар’єри. Слово «професія» виникло на Землі як найвище, найдосконаліше творіння природи, підтверджують найдавніші пам’ятки, знайдені археологами, лінгвістами та істориками. Людині, котра обирає професію, потрібно визначитися в усій гамі розмаїття професій, розуміти їх зміст, зуміти реально оцінити свої можливості, нахили та здібності.

Підготовка молоді до свідомого професійного вибору – важлива проблема як з точки зору народно господарських, соціальних, так і психолого-педагогічних аспектів. Наявність, з одного боку, багатогранності професій та спеціальностей, з іншого – людей, що різняться цілою низкою стійких індивідуально особистісних характеристик, постійно вимагає від професійної орієнтації врахування людського фактора та змін у виробництві.

Інформаційно-методичним центром відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради 04 квітня  2023 року у м. Житомир була організована поїздка для ознайомлення із Поліським національним університетом.

Поліський національний університет провів професійно спрямовані заходи «Твоя професійна платформа» з метою ознайомлення учнівської молоді з освітніми можливостями університету та умовами вступу випускників шкіл 2023 році. Програма професійної платформи передбачала сучасні екскурсійно-інтерактивні форми ознайомлення учнів старших класів із актуальними на ринку праці спеціальностями, професійні івенти, зустріч-консультації із працівниками приймальної комісії університету та центру підтримки абітурієнтами.

Завідувач ІМЦ.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису