Фото без опису

Пам’яті сержанта Андрія Лінійчука на псевдо «Кельт» – найбільш результативного зенітника у ЗС України

В боях за Україну 28.04.2023 року, в селі Білогорівка, Сєвєродонецького району Луганської області, загинув легендарний зенітник Андрія Андрійович Лінійчук, 25.07.1997 р.н., уродженець села Кириївка.

Герой збив найбільшу кількість засобів повітряного нападу противника у Збройних Силах України!

Ім’я воїна 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України сержанта Андрія Лінійчука на псевдо «Кельт» вже вписане у військову історію не лише України, а й Великої Британії.

Адже саме він був першим, хто здійснив бойове застосування переносного зенітно-ракетного комплексу «Martlet» — модифікації «Starstreak».

Десантник став найрезультативнішим зенітником Збройних Сил України. 16 «Орланів», 1 «Zala» та навіть бойовий вертоліт Ка-52 – усе це на рахунку повного кавалера ордена «За мужність» Андрія Лінійчука.

Він ще зі шкільних років визначив для себе: після здобуття цивільної освіти обов’язково піде до Збройних Сил, аби захищати країну.

Тож одразу по отриманні ступеня «бакалавра» з лісівництва у Поліському університеті, «Кельт» влітку 2020 року підписав контракт із 95-ю бригадою ДШВ. Початок повномасштабного наступу росіян він зустрів під Горлівкою на позиціях ЗРК «Стріла», у розрахунку якої тоді працював.

Під час запеклих боїв з російськими окупантами Андрій двічі був поранений і кожен раз не міг дочекатися, коли закінчиться лікування, щоб повернутися до побратимів. На жаль, під час чергового ворожого обстрілу він загинув.

 

Сьогодні Житомирщина прощатиметься з ГЕРОЄМ, який буде похоронений на Алеї Слави в місті Житомирі.

 

Вічна пам‘ять Герою, який віддав своє життя за Батьківщину!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису