Фото без опису

09 травня у приміщенні селищної ради відбулось засідання робочої групи з визначення потреб населення громади та підготовки соціального паспорта громади. На засіданні регіональний координатор Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» у  Житомирській області Олександр Пінчук провів вебінар «Підтримка громад в оновленні соціальних паспортів».

Команда БФ "ССС" проводить навчання щодо створення соціальних паспортів в межах проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб», що реалізується за фінансування Агентства ООН у справах біженців в Україні.

Територіальні громади націлюють на децентралізацію сфери надання соціальних послуг, що надає можливість територіальній громаді створювати нові моделі надання соціальних послуг, можливість контролювати витрати власних коштів на фінансування соціальних послуг у громаді, можливість миттєво реагувати на зміни потреб населення в соціальних послугах.

     Соціальний паспорт може впливати на розрахунок потреб у забезпеченні населення певними видами публічних послуг. Переваги наявності соціального паспорту:

  - дієвий інструмент публічного управління місцевим розвитком

 - оцінка потенціалу громади

- стимуляція розширення переліку та покращення якості надаваних послуг

- створення належних умов для населення та його нормальної життєдіяльності

     - підвищення рівня життя громадян, спроможності територіальних громад та їх представницьких органів вирішувати місцеві проблеми власними силами.

    Робота над підготовкою соціального паспорту Любарської територіальної громади триває.   

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису