Фото без опису

Житомирська обласна військова адміністрація звертає увагу власників та балансоутримувачів таких приміщень, вільний доступ та відповідні умови перебування в укриттях – це питання життя та здоров’я наших громадян в умовах воєнного стану. Робота з перевірки та приведення до ладу укриттів не припиняється.

Відповідно до чинного законодавства відповідальність за визначення потреби, створення, використання, утримання, реконструкції та ведення обліку фонду захисних споруд цивільного захисту, здійснення контролю за станом утримання таких споруд та готовності їх до використання за призначенням та підтримкою в належному технічному стані лежить на керівниках територіальних громад та власниках будівель, де розташовані придатні для убезпечення громадян приміщення.

Наголошуємо на необхідності приведення до належного стану укриттів та забезпечення безперешкодного доступу до них громадян.

Усі власники чи орендарі приміщень, де є укриття або сховище, які не пройшли перевірки комісією Державної служби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції, мають привести їх до належного стану та звернутися до відповідних органів, щоб провести обстеження та визначити ступінь готовності об’єктів  для захисту населення.

Перегляньте оновлену карту, яка допоможе знайти найближче бомбосховище.