Фото без опису

  Житомирське районне управління Головного управлінння Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 04.08.2023 р. №2023.4661-fup3 стосовно виявлення кадмію в авокадо з Перу (виробник: Agro San Jacinto S.A.C.), що експортувалось з Польщі (оптовик: RK-Impex.PL SP.ZOO, Przemysl) до України (отримувач: ТОВ «Вподобайка», площа Десятого Квітня 1, к. 52, м. Одеса, 65009).

З метою недопущення в обіг такої продукції, Житомирське районне управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області доводить до відома операторів ринку, що згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» вони зобов’язані вилучати харчові продукти, якщо встановлено, що вони можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи електронну адресу :  upr-dpss-lubar@ukr.net або за номером телефону (041-47) 2-30-33.

        Довідково. Сам по собі метал кадмій практично нешкідливий. Небезпечними є його сполуки, особливо ті, які розчиняються у воді. Такі речовини можуть потрапити в організм через стравохід або органи дихання. При попаданні в організм, речовини кадмію завдають шкоди травної та дихальної системи, а також вражають нервову систему.