Фото без опису

Ранок 24 лютого 2022 року змінив життя усіх українців, які змушені були брати до рук зброю і відбивати ворожу рашистську навалу.

Тисячі наших мужніх захисників зазнали поранень. Саме на відновлення їх здоров’я у першу чергу зорієнтовано роботу відділення "Фізичної терапії та реабілітації", відкритого 20 лютого 2023 року на базі КНП «Любарська лікарня». Стаціонарне відділення розраховане на 20 реабілітаційних ліжок.

Очолює відділення Залуцький Петро, ортопед – травматолог за фахом. Над поліпшенням стану пацієнтів працює фізичний та ерготерапевт Назарівська Тетяна та асистент Тітарчук Віта, масажисти Данькевич Людмила та Якобчук Владислав, логопед Касімова Тетяна. Особливо важливим для реабілітації є психологічний супровід, який забезпечує досвідчений психолог Левадна Олена.

Завдяки мультидисциплінарному підходу здійснюється відновлення пацієнтів при різних станах: післяінсультного, травматичних ушкодженнях тулуба, нижніх та верхніх кінцівок, хворобах центральної нервової системи. Фахівці працюють і з дітьми від трьох років з порушеннями опорно-рухового апарату. 

Відділення "Фізичної терапії та реабілітації" має сучасне оснащення та гарні умови для пацієнтів: масажні кабінети, зали фізичної реабілітації, де доступні засоби та прилади реабілітації: мультифункціональна реабілітаційна система типу «Павук», автоматичний вертикалізатор, механічні ротори, профілактор Євмінова, бігова доріжка, гойдалка для вестибулярного розвитку, сходи реабілітаційні, столи для мануальних вправ з обтяженням, бруси реабілітаційні, прилад комбінованої електротерапії.

Усі приміщення у відділенні облаштовані для вільного доступу пацієнтів з обмеженими руховими можливостями, а кімнати для проживання мають , автоматичні функціональні ліжка.  

За досить короткий період  реабілітацію тут пройшли більше 90 пацієнтів, з них 50 військовослужбовців. Усі вони відзначають значне покращення свого фізичного та психологічного стану.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису