Фото без опису

16 серпня  відбулася робоча зустріч (круглий стіл) з керівником Житомирського регіонального офісу проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Сергієм Гаращуком,  експертом з фінансів Валентиною Тимощук та фахівцем з нормативно-правового регулювання Дмитром Потургаєвим. В даній зустрічі взяли участь селищний голова Володимир Герасимчук, секретар ради Анатолій Біленький, керівники структурних підрозділів селищної ради  та працівники апарату.

В ході круглого столу  було обговорено процес бюджетування в громаді, процес розробки та фінансування цільових програм та стратегії розвитку громади. Висвітлені питання щодо основних проблем громади в комунальній, соціальній та інших сферах, питання підвищення спроможності громади та подальшої технічної підтримки з метою ефективної  реалізації   проєкту на території громади.

Визначено  пріоритетні напрямки спільної роботи з орієнтацією на потреби громади. Вибудовано  ієрархію планувальних документів,які використовуються у діяльності селищної ради, фасілітовано збираючи ідеї учасників круглого столу – представників  селищної ради.

Дякуємо керівнику Житомирського регіонального офісу HOVERLA/ проект USAID  в Україні  Сергію Гаращуку  та його команді за змістовний і цікавий тренінг «Бюджет як інструмент досягнення цілей».

Довідково: Проєкт USAID «ГОВЕРЛА»  - це підвищення ефективності роботи і підзвітності органів місцевого самоврядування.

Проєкт USAID «ГОВЕРЛА» сприяє Уряду України у просуванні та здійсненні реформи децентралізації шляхом підтримки органів місцевого самоврядування, які повинні стати більш спроможними, підзвітними перед громадянами та такими, які здатні ефективно надавати послуги. Проєкт «ГОВЕРЛА» також допомагає Уряду України більш чітко визначити та розмежувати повноваження між органами влади різних рівнів.

Проєкт «ГОВЕРЛА» допомагає Уряду України в подальшому формуванні міцної правової бази для місцевого самоврядування, яка забезпечуватиме належний баланс повноважень та обов’язків між органами місцевого самоврядування та місцевими і центральними органами виконавчої влади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису