Фото без опису

От і добігло фінішу літо… Новий навчальний рік, навіть попри війну, традиційно стартує уже завтра,  1 вересня. І триватиме до 28 червня 2024 року. Чи сядуть школярі за парти,  або ж навчатимуться дистанційно чи у змішаному форматі, залежатиме від організації безпечного освітнього середовища у конкретному закладі загальної середньої освіти.

Очне навчання передбачає наявність укриття, яке б відповідало встановленим для споруд цивільного захисту вимогам. Насамперед воно має бути містким, в іншому випадку учні повинні навчатися позмінно. Адже у пріоритеті, допоки існує загроза життю і здоров’ю людей, залишається питання безпеки усіх учасників освітнього процесу.

У Житомирському районі налічується 205 закладів загальної середньої освіти. Доступ до навчального процесу у форматі офлайн наразі забезпечено у 114 школах, змішаному (охоплює очне та дистанційне навчання) – у 79. Решта ж освітніх закладів поки що продовжують працювати за дистанційною формою навчання.

Цього року «перший раз у перший клас» підуть 3079 дітей, з них 69 хлопчиків та дівчаток – з числа внутрішньо переміщених осіб, які разом із дорослими знайшли тимчасовий прихисток у громадах району.

Тож нехай діти, які уже ностальгують за літом, налаштовуються на позитив, готуючись до Дня знань, щоб повністю зануритися у новий освітній процес. А вже справа дорослих максимально подбати про безпеку та комфортні умови для їх навчання.