Фото без опису

Деякі категорії сімей отримуватимуть допомогу від держави на порталі Дія. Міністерство цифрової трансформації України запустило 4 соціальні онлайн-сервіси. На порталі Дія доступні:

допомога при усиновленні дитини — https://diia.gov.ua/services/dopomoga-pri-usinovlenni-ditini;

допомога на дитину одинокій матері або батьку — https://diia.gov.ua/services/dopomoga-na-ditinu-odinokij-materi-abo-batku;

допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною — https://diia.gov.ua/…/dopomoga-lyudini-yaka-doglyadaye…;

допомога людині з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю — https://diia.gov.ua/…/dopomoga-lyudini-z-invalidnistyu…;

Раніше, щоб оформити заяву про допомогу, необхідно було збирати довідки та документи в держустановах, стояти в чергах та підтверджувати статус сімʼї довідками. Із нововведеннями уся інформація про вас підтягуватиметься з електронних реєстрів. Тепер, щоб отримати допомогу від держави, необхідно лише перейти на портал Дія, заповнити заяву та засвідчити її електронним підписом.

Послуги створено Міністерством цифрової трансформації України та Міністерством соціальної політики України у співпраці з проєктом «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки Швеції.