Фото без опису

 Це насамперед профілактика та запобігання виникненню захворювань. Так чомусь повелось, що дбаємо ми лише про лікування. До лікарів, переважно, звертаємось вже тоді, коли виникають негаразди, викликані хворобами.

На жаль, наша система охорони здоров’я має такий вигляд, де орієнтовно 99% коштів, спрямовується на лікувально-діагностичні потреби і лише один відсоток на профілактику.  В той час, закордонними фахівцями вже давно підраховані та економічно аргументовані показники, за яким належно організована профілактика має чи не вдесятеро заощаджувати вартість лікування. Доказово це можна довести на вакцинопрофілактиці. Наприклад, при захворюванні на грип, особливо з ускладненим перебігом, на лікування витрачаються тисячні кошти, в той же час, в порівняні, вартість вакцини, яка попереджає інфікування, а у випадку виникнення недуги і позитивно впливає на її перебіг, складає досить незначні суми.

До речі, наближається черговий епідемічний сезон підйому захворюваності на грип на гострі респіраторні вірусні інфекції. Радимо завчасно провести щеплення усім, особливо, тим хто входить до груп ризику.

ВАКЦИНАЦІЯ - найефективніший засіб захисту, який посилює здатність організму протистояти грипу. Проводиться вона лише за рекомендацією лікаря та у лікувальному закладі. Найкращий час для проведення щеплень - напередодні грипозного сезону (вересень місяць).

  

    БАЖАЄМО ЗДОРОВ’Я ! 

 

   Любарське відділення ДУ «Житомирський ОЦКПХ МОЗУ»