Фото без опису

Команда компоненту Е-Демократії Швейцарсько-української програми EGAP наразі запустила розроблений курс для навчання мешканців  громад по інструменту громадського бюджету  (бюджету участі). 

 

Для кого цей курс?

Цей курс буде корисним передусім громадським активістам, а також представникам органів місцевого самоврядування. Усім, хто хоче впливати на рішення місцевої влади та базово розібратися з особливостями подання проєктів.

Посилання на Онлайн курс “Як створити власний проєкт Громадського бюджету” 

 https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:EEF+EEF-013+Sept2023/about#  

У цьому курсі ви дізнаєтеся, що таке громадський бюджет, як скласти проєктну заявку та провести успішну інформаційну кампанію для перемоги проєкту.

Громадський бюджет — це важливий інструмент електронної демократії, який дозволяє громадянам пропонувати до реалізації власні проєкти та отримувати на це кошти із бюджету громади.

Завдяки цьому інструменту мешканці можуть брати активну участь у бюджетному процесі: не лише подавати свої ідеї, а й голосувати за інші.

У цьому курсі ви дізнаєтесь більше про історію появи Громадського бюджету у світі, основні етапи подання заявки, правила підготовки кошторису проєкту, а також ведення успішних інформаційних кампаній для перемоги!

Успішне завершення курсу дає змогу отримати сертифікат, що містить 0,2 кредити ЄКТС. 

Онлайн-курс підготовлений у межах швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа у співпраці з Міністерством Цифрової трансформації України та фінансується Швейцарією.