Фото без опису

У всьому світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтера - International Volunteer Day.

Це свято було засновано в 1985 році Генеральною Асамблеєю ООН з метою визнання важливої ролі волонтерів у розвитку економіки та соціального благополуччя. В Україні волонтерський рух розпочався у 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.

Волонтерство - це благодійна діяльність, яку здійснюють люди без заробітної плати, без просування по службі, а заради добробуту та процвітання спільнот і суспільства в цілому. Сьогодні в Україні до волонтерів ставляться по-особливому. Адже після 24 лютого 2022 року волонтерський рух показав усьому світові, що це потужна сила, яка здатна організовувати, об’єднувати та допомагати розв’язувати серйозні питання.

Крім того, українські волонтери – це головна підтримка для ЗСУ. Вони виробляють та знаходять необхідні речі, продукти,  речі першої необхідності, підтримують моральний дух бійців. Також волонтери допомагають дітям й дорослим на  прифронтових територіях, піклуються про їх здоров’я, забезпечуючи їм комфорт та безпеку.

 

5 грудня 2023 року в залі засідань Любарської селищної ради відбулись урочисті збори, присвячені Міжнародному дню волонтера. Селищний голова  Володимир Герасимчук особисто вітав наших невтомних героїв, нагороджуючи грамотами та подяками за безкорисливу допомогу.

Висловлюємо подяку волонтерам від імені кожної людини, якій ви допомогли. Дякуємо за вашу людяність та безкорисливу працю. Завдяки вашому внеску  наші військовослужбовці отримують підтримку і Україна стрімко долає важкі перепони та рухається до перемоги.

Селищний голова підкреслив важливість волонтерської праці та висловив надію, що цей день стане ще однією нагодою для згуртування громади. Була оголошена домовленість об'єднати зусилля всіх волонтерів Любарщини та встановити ефективний зв'язок з органами місцевого самоврядування.

Ця ініціатива сприятиме покращенню комунікації та співпраці, забезпечуючи волонтерам необхідну підтримку для їхньої благородної місії.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису