Фото без опису

Любарська селищна рада та Любарський відділ Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини звертається до юридичних та фізичних осіб власників сільськогосподарських тварин.

    Згідно ст.5  Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин»,  ідентифікація та реєстрація сільськогосподарських тварин є обов’язковою для юридичних і фізичних осіб, які займаються розведенням та утриманням тварин.

Вчасно проведена ідентифікація та реєстрація тварин надає власнику можливість:

засвідчити право власності на тварину;

вільно отримувати документи на переміщення та забій тварин;

вільно реалізовувати продукцію, отриману від тварин;

застрахувати тварину;

отримувати передбачені державою дотації на тварин.

Вчасно проведені заходи також  дають можливість  проведення  контролю за   переміщенням руху тварин та відповідним благополуччям, а також своєчасним виявленням та локалізацією  хвороб, проведенням  планових протиепізоотичних заходів та  вакцинацій.

У разі відновлення  надання дотацій  з Державного бюджету України за програмою «Державна підтримка тваринництва, зберігання та переробки сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва)», власникам  с/г тварин для надання пакету документів також необхідно  мати копії паспортів великої рогатої худоби, виданих у встановленому порядку та витяги з Єдиного державного реєстру тварин.

На даний час проходять зимові розтели корів. Тому звертаємо увагу та просимо реєструватись та ідентифікувати новонароджених телят вже  з

7-денного віку. Ідентифікуються також ВРХ, коні, свині, вівці, кози.

        Своєчасне проведення ідентифікації та реєстрації тварин, надає можливість проведення моніторингових досліджень підтримання  епізоотичного благополуччя громади.

Для проведення ідентифікації та реєстрації тварин юридичним особам звертатись  в Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин ( АіРТ) м. Житомир, яке знаходиться у головному управлінні Держпродспоживслужби, за адресою: м. Житомир, вул.Гагаріна,55.

Для проведення ідентифікації та реєстрації тварин у господарстві фізичної особи  власник тварини має звернутись до державної установи ветеринарної медицини за адресою: Старий Любар, вул. Кантемирівська,15. Графік  прийому з 9:00 по 15:00 год. з  понеділка по п’ятницю, Любарський відділ ЖОДЛВМ.