Фото без опису

10 років тому, в лютому 2014 року, Російська Федерація розв’язала війну проти України. До 24 лютого 2022 року основні події сучасної російсько-української війни з різною інтенсивністю бойових дій точилися на сході нашої країни. Хоча протистояння російській гібридній агресії та впливу в різних сферах відбувалося не тільки на лінії фронту, а й на всій території України.

Здійснивши 24 лютого 2022 року повномасштабне вторгнення в Україну, Кремль хотів остаточно знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. Цей напад завдав підступного удару міжнародному світопорядкові, створеному після Другої світової війни, підірвав стабільність не лише Європи, а й глобальної безпеки загалом. Світ знову зіткнувся з режимом, який прагне силової ревізії кордонів і прямує до новітнього тоталітаризму. Цей режим назвали «рашизмом» для означення псевдоідеології, замішаної на поєднанні ідей фашизму й більшовизму, «православ’ям» та «величчю російської культури». 

Повномасштабне вторгнення російських військ в Україну остаточно зірвало маску з агресивного путінського режиму, що 8 років прикидався «миротворцем» та «третьою стороною» у війні на сході України. 

Російський агресор тимчасово окупував окремі українські землі. Але всі вони обов’язково будуть звільнені. Україна переможе ворога й відновить територіальну цілісність.

Два роки болю не оминули і нашу громаду. Наші воїни- земляки, захисники України виявились гідними слави своїх дідів і прадідів, вони з перших днів стали на захист своїх домівок, своїх родин. Сьогодні ми пишаємось героїзмом, силою духу та мужністю наших воїнів і щиро схиляємо голови з шаною і світлою пам'яттю за загиблими земляками, чиї посмішки щодня вітають нас на Алеї Слави і разом твердо віримо у нашу перемогу.
Ми підемо, йтимемо будемо йти до Перемоги разом, усією громадою, кожен на своєму фронті!
Слава нашим незламним захисникам!
Доземний уклін Небесному Війську.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису