Фото без опису

До закладів охорони здоров’я України надійде 52 генератори потужністю від 18 до 240 квт для повноцінної та безперебійної роботи на випадок блекаутів. у разі аварійного відключення електроенергії генератори спрацьовуватимуть автоматично та постачатимуть напругу в мережу.

Тож медзаклади зможуть продовжувати надавати медпослуги пацієнтам за будь-яких умов. Обладнання закуплене у межах спільного проєкту міністерства охорони здоров’я україни та світового банку «екстрене реагування на covid-19 та вакцинація в Україні».

Генератори будуть розподілені до дев’яти областей: Житомирської, Кіровоградської, Київської, Львівської, Тернопільської, Рівненської, Черкаської, Чернігівської та Хмельницької. У переліку медзакладів – лікарні, центри первинної медико-санітарної допомоги тощо.

Тепер заклади охорони здоров’я України мають майже 11 200 генераторів. Проте атаки росії на енергетичну інфраструктуру посилилися, і це створює додаткові виклики й навантаження для медичної системи.

Тож забезпечення медзакладів обладнанням для безперебійного живлення триває по всій країні. Постачання відбувається відповідно до актуальних потреб кожної області.