Фото без опису

Впродовж півроку команда НУО "Сучасний Формат" працювала над розробкою економічних профілів 10 територіальних громад Житомирської області в рамках Проєкту USAID «ГОВЕРЛА». Під час роботи ми намагалися звести базові економічні факти, умови та тенденції у громадах у єдиному документі. На шляху збору та аналізу інформації викликів було достатньо, але результатом задоволені і громади, і ми.

Найцікавішим для мене особисто було дізнатися про окремі особливості в різних громадах. До прикладу, серед досліджуваних громад є така, де "в базарний день" заїждають сільські собаки, у зв'язку із чим зростає проблема безпритульних собак в центрі громади. Є громада, яка за кількістю зареєстрованих пацієнтів (за даними НСЗУ) може позиціонуватися, як медична "столиця". Для того, аби дістатися в одну із громад нам треба було проїхатися дорогою, де "можна перевіряти вестибулярний апарат астронавтів" (сказала Oksana Trokoz). Сьогодні, до речі, ми дізналися, що дорогу цю відремонтували, тож зміни на часі.

Десь є запит на створення ритуальної служби в громаді. У більшості громад є проблема відсутності готелів. Хтось задумався на створенням агенцій розвитку громад. Загалом усі громади зацікавлені створювати умови для залучення молоді, створювати молодіжні центри. Для багатьох громад є актуальною проблема стихійних сміттєзвалищ та вивезення ТВП. Також є громада, де вже розбудовується кластер і створюються робочі місця.

Загалом є багато проблем, але й можливостей трохи назбиралося. Головне, що представники громад їх (можливості) бачать і над ними (можливостями) вже працюють.

Далі буде...

HOVERLA / проєкт USAID в Україні

Житомирська ОДА

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису