Фото без опису

Відтепер українській бізнес може подати заявку на отримання компенсації від держави за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) за третій місяць роботи. А при працевлаштуванні ВПО з інвалідністю – також за четвертий-шостий.

Це можна зробити на порталі Дія.

Як подати заявку:.

Фото без опису авторизуйтесь або зареєструйтесь на порталі в кабінеті громадянина за допомогою електронного підпису, Дія знайде вас у переліку отримувачів виплат Пенсійного фонду України;

Фото без опису заповніть заявку, вказавши інформацію про роботодавця та ВПО, а також період, за який необхідно отримати компенсацію;

Фото без опису підтвердіть подальше працевлаштування ВПО;.

Дія здійснить перевірку особи в Реєстрі ВПО, після цього введіть дані розрахункового рахунку для отримання коштів і підпишіть заявку за допомогою електронного підпису.

Дія сформує заявку і відправить її до Державної служби зайнятості.

Сума компенсації від квітня 2024 р. становить 8000 грн..

Компенсація доступна для юридичних осіб та ФОП, які:.

✅ нещодавно взяли на роботу ВПО;

✅ знаходяться на підконтрольній території України;

✅ перебувають на обліку як платники єдиного внеску.

Прозорий механізм компенсації забезпечує підтримку українського бізнесу, сприяє створенню робочих місць і покращенню умов життя та професійному розвитку українців у рідній країні у період війни.

Послуга була розроблена у співпраці Міністерство цифрової трансформації України та Державна служба зайнятості за підтримки TAPAS Project/Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах.

USAID Ukraine – USAID Україна

British Embassy Kyiv

Eurasia Foundation