Фото без опису

Шановні користувачі, орендарі, власники земельних ділянок та земельних часток (паїв ), розташованих на території Любарської селищної ради!

Любарська селищна рада повідомляє вас про обов’язковість сплати земельного податку та орендної плати.

Так, відповідно п. 14.1.72. Податкового кодексу України (ПКУ) земельний податок – це обов'язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також                     постійних землекористувачів, окрім пільгових категорій населення визначених п. 281.1.ПКУ.

За несплату земельного податку та орендної плати ви в першу чергу несете відповідальність перед Законом, а також наносите збитки місцевому бюджету, адже саме місцеві податки і збори становлять основну доходну статтю бюджету громади і направляються на підтримку та фінансування шкіл, дитячих садочків, лікарень, прибирання та благоустрій селища та сіл.

Пам’ятайте, що від вашого розуміння та дотримання вимог чинного законодавства залежать соціальні виплати, благоустрій громади, утримування закладів дошкільної та позашкільної освіти, культури та ін. Наявність податкового боргу призводить до не забезпечення наповнення місцевого бюджету, унеможливлює фінансування програм соціального розвитку.

Наголошуємо, що сплату земельного податку необхідно провести до 29.08.2024р.

Для        для отримання податкового повідомлення– рішення про нарахування земельного податку звертатися:

 

  • мешканцям смт Любар - до відділу земельних відносин селищної ради;
  • мешканцям сіл селищної ради - до відповідних старостинських округів.

 

Сподіваємося на розуміння та своєчасну сплату!