Фото без опису

Днями для членів робочої групи «Прозорість та підзвітність» й уповноважених осіб з питань запобігання та виявлення корупції структурних підрозділів Житомирської обласної військової адміністрації відбулося заняття з вивчення основних положень стратегічного аналізу корупційних ризиків.

Фахівці сектору з питань запобігання та виявлення корупції апарату облдержадміністрації ознайомили учасників з дослідженням «Топ 10 корупційних ризиків під час реалізації експериментального проєкту щодо відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії рф», підготовленого фахівцями Національного агентства з питань запобігання та виявлення корупції (НАЗК).

Повномасштабне вторгнення росії в Україну завдало серйозної людської, соціальної та економічної шкоди нашій державі. За цей час пошкоджено або зруйновано житлові будівлі та величезну кількість інфраструктурних обʼєктів.

Згідно із соціологічним опитуванням, проведеним дослідницькою агенцією Info Sapiens на замовлення Transparency International Ukraine за сприяння Проєкту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» серед населення та представників українського бізнесу про потреби та очікування від майбутньої відбудови України, українці, а особливо бізнес, вважають корупцію у процесах відновлення країни більшою загрозою, ніж можливе повторення воєнних дій.

Детальніше з дослідженням «ТОП-10 корупційних ризиків під час реалізації експериментального проєкту щодо відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії рф», можна ознайомитись за посиланням.

Члени робочої групи розглянули ключові ризики, які можуть негативно вплинути на ефективність відновлення.  Також учасники заняття отримали знання щодо  впровадження рекомендацій НАЗК, які допоможуть запобігти можливим корупційним схемам та уникнути негативних наслідків для  суспільства й економіки.