Фото без опису

Шановні жителі

Любарської селищної громади!

    Відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» собаки, незалежно від породи, належності та призначення, у тому числі й ті, що мають нашийники з номерними знаками і намордники, але знаходяться без власника на вулицях, площах, ринках, у скверах, садах, на бульварах, пляжах, у громадському транспорті, дворах та інших громадських місцях, вважаються безпритульними і підлягають вилову.

    Звертаємо увагу громадян, що відповідно до вищезазначеного Закону, повернення тварин власникам відбувається із дозволу ветеринарної установи після пред’явлення права власності на тварину та компенсації витрат на вилов тварини, ветеринарне обслуговування і її утримання (вартість відлову однієї бродячої тварини, доставка  в пункт тимчасового утримання, проведення оперативних втручань зі стерилізації та щеплення від сказу на сьогодні становить 3000,00 грн.).

    Просимо всіх мешканців громади дбати про своїх домашніх улюбленців та відповідати за їх долю відповідно до чинного законодавства. Адже домашня тварина повинна утримуватися на ізольованій, добре огородженій території на прив’язі або без неї, всі інші тварини автоматично прирівнюються до безпритульних.

   У зв’язку з вищенаведеним повідомляємо, що з метою забезпечення суспільного спокою та формування у мешканців Любарської територіальної громади гуманного ставлення до тварин буде проводитися відлов безпритульних тварин (собак).

Кому не байдужа доля своїх улюбленців: прив’яжіть собак, або створіть такі умови, при яких вони не зможуть виходити з двору, в іншому випадку Ваш улюбленець може попасти під вищенаведені заходи.