Фото без опису

Мобілізація — це оперативний механізм поповнення лав Збройних Сил України під час широкомасштабної військової агресії РФ для захисту Батьківщини. Мобілізація є критично важливою, оскільки забезпечує швидке і ефективне збільшення чисельності збройних сил, необхідне для відбиття агресії, захисту суверенітету та територіальної цілісності України. Кожен громадянин, який не має обмежень для несення військової служби, може бути призваний, щоб стати на захист рідної землі.

🔶Хто може бути мобілізованим?

За оновленим законом, під мобілізацію підпадають усі військовозобов'язані чоловіки віком від 25 до 60 років, які перебувають або повинні перебувати на військовому обліку та за рішенням ВЛК визнані придатними до військової служби за станом здоров'я, і ті, хто не мають права на відстрочку. Чоловіків до 25 років можуть мобілізувати лише за їхньою згодою. Жінки можуть бути призвані на військову службу під час мобілізації виключно за власним бажанням.

🔶Як відбувається призов під час мобілізації та комплектування військ?

Загальна процедура проведення заходів призову на військову службу під час мобілізації чітко прописана законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" та постановою Кабінету Міністрів України №560 "Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період".

Прибуття громадян до відповідних ТЦК та СП, як за викликом, так і в добровільному порядку.

Проходження ВЛК як елемент уточнення військових облікових даних та визнання придатності до військової служби.

Всебічне вивчення особистих якостей кожного військовозобов’язаного та попередній розподіл до визначених з'єднань та військових частин.

Усі військовозобов’язані, які раніше не проходили військову службу, направляються для проведення базової та спеціальної військової підготовки з подальшим їх розподілом до відповідних військових частин.

Військовозобов’язані, які раніше проходили військову службу та звільнилися протягом останніх десяти років, мають право обрати військову частину бойового складу, перелік яких визначено .

👉Громадяни, які бажають отримати додаткову інформацію можуть звернутись до 4 відділу Житомирського РТЦК та СП за адресою: смт Любар, вул. Героїв України,3.

📞Тел.: 067 725 35 85