Фото без опису

Відтепер повістки та інші документи, що стосуються викликів або повідомлень до ТЦК та СП, будуть надсилатися рекомендованими листами з описом вкладення та повідомленням про вручення. На таких листах обов'язково будуть позначки "Повістка ТЦК" та "Вручити особисто".

Крім того, ці рекомендовані листи НЕ можут📣ь бути передані будь-кому з повнолітніх членів сім'ї, що проживає разом з адресатом. Вони вручаються лише особисто адресату. Якщо адресата немає вдома, працівник поштового зв'язку:

 інформує його телефоном;

🔹 або залишає повідомлення про надходження листа в поштовій скриньці.

👉 Якщо протягом 3 робочих днів після повідомлення адресат не отримав листа, поштовий працівник робить позначку "Адресат відсутній за зазначеною адресою", засвідчує її підписом і штампом, та повертає лист відправнику (ТЦК та СП) не пізніше наступного робочого дня.

✔Додатково до цього, частина правил, що стосується судових повісток, тепер застосовується і до повісток ТЦК:

🔸 Одержувач підписує отримання листа і вказує свої ініціали або повне ім'я.

🔸 Інформація про вручення повертається відправнику не пізніше наступного робочого дня.

🔸 Якщо одержувач відмовляється підписувати отримання листа, поштовий працівник робить позначку "Адресат відмовився" і повертає лист відправнику. 🔸 У разі невручення листа, він повертається разом із повідомленням про причину невручення.

🟢Також тепер неможливо подати заяву на продовження строку зберігання або переадресацію таких листів, а одержувач НЕ має права відмовитися від їх отримання.

➡https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1147-2024-%D0%BF#Text

📎 Джерело: постанова КМУ від 08 жовтня 2024 р. № 1147.