Фото без опису

Наші думки – це початок наших вчинків. Саме це – основа концепції корисного мислення. Як пояснюють фахівці з ментального здоров’я, здатність керувати своїми думками визначає внутрішню стійкість: помічати шкідливі та хибні думки, правильно спрямовувати фокус уваги, осмислювати досвід. А ще це про вміння рефлексувати й перебувати наодинці із собою.

📻 Таке вміння тренують письмові ментальні практики. І саме до такої всеукраїнської практики запрошує приєднатися 25 жовтня комунікаційна кампанія «Ти як? Стійкість» Всеукраїнської програми ментального здоров’я разом із Суспільним мовником і «Українським радіо» – одразу після Радіодиктанту національної єдності.

Спеціальні гості ефіру розкажуть, які техніки вони використовують та як це впливає на їхнє ментальне здоров’я. Наприклад: записування з пам'яті власних історій як рефлексія свого досвіду; записування потоку думок – як спосіб позбутися зайвого хаосу й тривожності; писання каліграфічно й красиво як спосіб фіксації на завданні, що заспокоює та гармонізує загальний стан.

📝 Кожен, хто долучиться, зможе записати власну історію стійкості. Згадати той самий день, коли точно зрозуміли, що вас тримає, розповісти про те, що допомагає знаходити світло посеред темряви.

👩‍💻 І за бажанням поділитися цією історією з усіма українцями на спеціальній сторінці платформи «Ти як?» – «Щоденники стійкості». Вона створена, щоб українці могли надихати й підтримувати одне одного в непрості часи. Кожна історія – це свідчення національної стійкості, бо стійкість одного – стійкість мільйонів.