Червоні буряки для здоров’я
Спостерігаючи за оточуючими, мимоволі доводиться робити висновок, що більшість із людей віддає перевагу лікувальним засобам, що мають хімічну основу та випускаються фармакологічною промисловістю. Натомість навколо нас росте немало корисних дарів природи.
Ще батько медицини Гіпократ практикував застосування червоного буряка для лікування багатьох захворювань.
Далеко не всі знають, що саме ця овочева культура може допомогти людині у відновлені пам’яті за атеросклерозу судин головного мозку, так як містить багато йоду. А саме йод при цій недузі позитивно впливає на корегування холестериново-жирового обміну. До того ж буряки, виконують судинно-розширювальну дію, поліпшуючи тим самим мозковий кровообіг.
В наш час понад 20 відсотків людей у своєму анамнезі мають гіпертонічну хворобу чи страждають на атеросклероз судин. До того ж, теперішнє сьогодення, наповнене постійними стресами, є дуже небажаним при таких станах.
З іншої сторони - ГМО, нітрати, інше шкідливі для здоров’я домішки, які додаються, як у продовольчу сировину, так і в готовий асортимент, провокують розвиток захворювань шлунково-кишкового тракту.
Аскорбінова кислота, каротин, вітаміни групи В, цілий ряд мікроелементів, якими багаті червоні буряки це – це корисні складові для людського організму, як в цілому, так і в разі виникнення проблем з органами травлення.
Щоденне вживання свіжого бурякового соку позитивно впливає на зниження артеріального тиску, а склянка випитого бурякового квасу з ложкою меду, позбавляє від закрепів.
В період епідемічного поширення гострих респіраторних вірусних інфекцій і грипу,а також в разі нежитю любого походження – червоний буряк має бути на обідньому столі щоденно.
Радимо не забувати про корисні властивості червоного буряка та залишатись здоровими.
Любарське відділення ДУ « Житомирський ОЦКПХ МОЗУ».