Фото без опису

  

   Раніше повідомлялося, що  через звернення суб’єктів здійснення підприємницької діяльності до виконавчого комітету Любарської селищної ради, було прийнято рішення розглянути питання «Про запровадження особливого стану з продажу промислових сезонних товарів на території Любарської селищної ради в період карантинних обмежень при рівні  епідемічної ситуації «червоний» на позачерговому засіданні 05.03.2021.

   Тож сьогодні відбулося позачергове засідання виконавчого комітету. В ході засідання доповідав головний лікар КНП "Любарська лікарня" Рудніцький Я.Л., який в свою чергу повідомив про стан епідеміологічної ситуації в Любарській селищній територіальній громаді станом на сьогодні. Наразі в громаді 33 активних хворих, з них 12 чоловік знаходяться на стаціонарному лікуванні. Кожного дня поступає по 2-3 людини в яких коронавірусна інфекція підтверджується. Тож ситуація в нашій громаді не є критичною, проте головний лікар наголосив про важливість дотримання карантинних обмежень для попередження масової захворюваності громадян.

   Головний лікар  КНП "ЛЮБАРСЬКИЙ ЦПМСД" Вінічук В.Р., в своїй промові згадав про ситуацію з коронавірусом в жовтні, листопаді і частково грудні 2020 року - ці місяці були найважчими для лікарів нашої громади, ми не можемо допустити такої ситуації знову. Масове зараження має бути попереджене завчасно. Ситуацію постійно потрібно моніторити і тримати під контролем адже в сусідніх громадах (Романівській і в Чуднівській) захворюваність на коронавірус різко збільшилася останнім часом.

   Також виступив Начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Любарського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Попов Ю.С., він розповів про те, що проводяться перевірки стосовно дотримання карантину і нажаль, зустрічаються випадки недотримання маскового режиму в деяких магазинах. Також наголосив про важливість дезинфекції в приміщеннях.

   Начальник Любарського відділення поліції Корчевський А.Б. висловив свою думку стосовно ситуації, що склалася на сьогодні. За його словами розповсюдження вірусу залежить від кожного з нас і якщо громадяни не віднесуться серйозно до карантину, обмеження, що сьогодні застосовують до представників бізнесу не принесуть бажаного результату.

   Від представників бізнесу виступили підприємці Тарас Колтунович та Любов Дуднік, які в свою чергу розповіли про те, наскільки важко місцевим підприємцям вижити в сьогоднішніх реаліях.

   Заслухавши всіх вищеперерахованих осіб виконавчим комітетом Любарської селищної ради було вирішено :

 1. Любарському районному управлінню головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області (П’ятківський В.В.), начальнику відділення поліції № 1 Житомирського районного управління поліції ГУНП в Житомирській області (Корчевський А.Б.) забезпечити на території Любарської селищної ради виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами від 17 лютого 2021 року № 104), згідно якої встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки на території Житомирської області з 00 годин 00 хвилин 03 березня 2021 року до 17 березня 2021року та продовжено загальний карантин до 30 квітня 2021 року.

    2. Надати  можливість підприємцям, які закупили сезонні товари, в тому числі і промислової групи, розпродати цей товар через телефонні чи онлайн замовлення із видачею цього товару на виніс за його місцем знаходження.

   3. Підприємцям, які працюють на території Любарської селищної ради дотримуватися суворих обмежень протиепідемічних заходів по нерозповсюдженню гострої коронавірусної інфекції COVID-19

     4. Селищному голові звернутися  з листом до головного санітарного лікаря України з проханням в законний спосіб переглянути зони захворюваності в  об’єднаних територіальних громадах Житомирського району, зокрема в Любарській селищній територіальній громаді .

    5. На підставі висновків та рекомендацій Головного санітарного лікаря та МОЗ України провести засідання комісії ТЕБ та НС Любарської селищної ради.

 

 

   Засідання було проведено з дотриманням карантинних обмежень. З рішеням виконавчого комітету "Про запровадження особливого стану з продажу промислових сезонних товарів на території Любарської селищної ради в період карантинних обмежень при рівні  епідемічної небезпеки «червоний»" можете ознайомитися за посиланням: https://rada.info/upload/users_files/04345664/a1b84ddc79b852abc52828d88c5e3444.docx