Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

       Гідність і Свобода - зброя Перемоги.

    10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдані Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап - продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу. Цінності, про які у Європі не говорили, бо вважали їх очевидними, про які в росії мовчали, бо вважали їх небезпечними.

Національна ідея України – загроза для диктаторських режимів. Після перемоги Майдану, перемоги Гідності та Свободи, рф, громадяни якої заради уявної стабільності добровільно зреклися права вільних людей, вирішила відібрати перемогу в українців та розпочала війну. Війну ідей ницості та імперства проти ідей Гідності та Свободи, війну рабів, які не мають гідності, проти гідних і вільних.

        21 листопада 2023 року став важливим днем для Любарської громади, яка відзначила День Гідності та Свободи. Ця подія об'єднала серця мешканців у вшануванні героїв минулого та сучасності. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять полеглих воїнів, які віддали своє життя за волю України.

Селищний голова  Володимир Герасимчук виступив з важливими словами, підкреслюючи, що день гідності та свободи – це час, коли ми вшановуємо та пам'ятаємо тих, хто зробив неможливе для нас.

        Гідність і Свобода – це те, за що ми боремося і що надає нам силу. Те, що нас єднає і що ми виявляємо навіть у найважчі періоди нашої історії. Те, що втримало нашу оборону в найскладніші часи і, що дасть нам силу вибороти Перемогу. Адже наша зброя, як і ми, заряджена нашою Гідністю і жагою Свободи. Сьогодні ми дякуємо всім гідним і вільним. Тим, хто зі щитом і хто на щиті, тим, для яких найважливішими цінностями були, є і будуть Гідність і Свобода.  «Схилімо голови перед близькими та рідними кожного захисника і захисниці, з шаною до кожного нашого Героя, адже жодні слова не зможуть вгамувати біль непоправної втрати.»

       У рамках заходу на Алеї слави Любарщини відбулося урочисте освячення портретів Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Священник  Православної Церкви України  Михайло Бринчак висловив слова підтримки та молитви, завершивши церемонію освячення з глибоким внутрішнім зворушенням.

Ця чуттєва мить об'єднала громаду в спільній молитві та вшануванні пам'яті воїнів, які віддали своє життя за вільну та гідну Україну.

       Це свято стало не лише днем вшанування минулого, але й об'єднало громаду в рішучому намірі долати виклики сучасності, керуючись духом гідності та боротьби за свободу.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису