Фото без опису

Щороку, у третій четвер травня, українці відзначають День вишиванки. Це – свято, яке покликане зберегти народні традиції та показати усьому світові самобутність української культури.

Свято є символічним і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. Цього дня кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Сьогодні вишита сорочка має для українців особливе значення. Вона пробуджує в серцях високі патріотичні почуття, символізує нашу силу, нескореність та прагнення свободи, і є духовною зброєю проти ворога. Не дивно, що вишиванка завжди була на тілі у славних українських козаків. Наші славетні захисники теж одягають вишиванки під військову форму - як оберег, захист від ворожих куль. Бо українська вишиванка захищає душу й тіло українців.

Тому одягаючи вишиту сорочку ми повинні подякувати нашим героям, які сьогодні боронять рідну землю від окупантів.

Тож нехай День вишиванки сповнить нас гордістю за власну державу. Зберігаймо й шануймо народні традиції, пишаймося своїм минулим і тим, що ми - українці, нація з багатою історією та глибоким корінням. Нехай ваше життя буде прекрасним, яскравим і неповторним, як барвиста українська вишивка. І пам’ятайте: допоки українські жінки вишиватимуть сорочки, вкладаючи в них свою душу та молитву -Україна непереможна!

Перемоги і Миру всім нам, добра та злагоди!

 

З повагою,

секретар ради                                                    Анатолій БІЛЕНЬКИЙ