Фото без опису

Для кожного із  нас  наше селище  є  спільним місцем проживання. І для того, хто тут народився, і для того, хто, переїхавши з інших місць, обрав його для свого подальшого життя,  не може бути байдуже якими  вулицями  він буде ходити, яким повітрям дихати, які краєвиди будуть оточувати його навкруги, як будуть сприймати селище  його гості та який імідж буде мати селище за своїми межами.

У нашому селищі  говорити сьогодні  про наближення до  стандартів комфортності   ми  можемо, поки що,на рівні обговорення та прийняття перспективних планів та завдань, так як  така сприятлива обстановка в місті формується з часом і під впливом цілого комплексу критеріїв. Таких наприклад, як наявність стабільної системи водопостачання, каналізаційних мереж, високий рівень надання населенню адміністративних та побутових послуг, відповідність суспільним запитам медичного та соціального обслуговування,  можливість працевлаштування, умови для розвитку бізнесу, транспортні комунікації та інше.Тож варто зауважити що громаді вдалось втілити в життя проекти з водопостачання та водовідведення селища що зуміли частково покращити надання цих життєво важливих послуг, але до високої якості ще потрібно багато працювати.

Але, якщо для ефективного розвитку зазначених сфер необхідні оптимальні економічні можливості, наявні ресурси, нові технології, більш досконалий та сучасний рівень адміністрування, то такі найважливіші критерії визначення комфортності місця проживання як  впорядкованість території селища , чистота та охайність на його вулицях,в парках, скверах, прибудинкових територіях, зовнішній вигляд будинків, екологічна безпека, свідоме ставлення до облаштованих  об’єктів , та в цілому його благоустрою, - вимагають по більшості позицій  конструктивного об`єднання інтересів громади загалом, та найголовніше, доброї волі людей, їх бажання не просто бачити своє місто красивим та гостинним,а й приймати постійну участь у підтриманні порядку,чистого екологічного середовища, безпечного санітарного стану, збереженні та примноженні його благоустроєного  добротного вигляду. Стабільне забезпечення цього чинника комфортності  вже дозволить нам досягти певного рівня привабливості селища, природного затишку та душевного комфорту кожного, хто в ньому проживає.Для проведення цієї  діяльності не потрібно багато зусиль. Найважливіше тут –  контроль, тісна взаємодія  суб’єктів господарювання та жителів громади. Практично, жодна сесія Любарської селищної  ради не проходить без обговорення  того чи іншого аспекту питань благоустрою та утримання належного порядку і санітарного стану в селищі.Селищний голова, депутати - члени комісій   пропонують свої пропозиції, своє бачення зрушення проблем.

Усвідомлюючи великий вплив на санітарний стан селища існуючих проблем у його водопостачанні та, в цілому, водопровідно-каналізаційному господарстві, а також враховуючи численні нарікання   жителів селища, з ініціативи Любарського селищного голови В. М. Герасимчука було проведено ремонт очисних споруд селища, мабуть вперше за останні 17 років,також відремонтовано станцію часткової очистки КУ 200.Із залученням спонсорських коштів було проведено очистку біоставка  першого ступеня очистки. Дані системні кроки значно поліпшують роботу системи очистки стічних вод селища та додають комфорту в життя громадян.

 Володимир Миколайович зазначив  що ситуацію із збитковістю та постійною дотаційністю комунального підприємства із селищного бюджету, потрібно змінювати. Одним із найкращих шляхів виходу із такої кризи є  покращення роботи  та підвищення рівня укладання договорів з населенням на водопостачання та  відвезення твердих побутових відходів, - для чого  керівництву підприємства необхідно постійно  працювати  з населенням.

    Комплекс робіт із впорядкування територій та благоустрою  в селищі здійснює  в постійному режимі КП «Добробут». Працівники підприємства здійснюють санітарне очищення та постійний догляд  на об’єктах загального користування ( парки, сквери, клумби, тротуари , території біля пам’ятників, братських поховань та інші території). Можливо не все ідеально в роботі цієї служби, але працівники стараються зробити наше місто  привабливішим, висаджуючи на центральних клумбах нові квіти, кущі дерева.Проте, неодноразово можна побачити   картину пошкоджених квітів, зламаних гілок дерев, кущів, розкиданого сміття біля  паркових лавок, навіть, урн.Такі явища, звичайно, не можуть прикрашати наше селище.Можливо, тут проявляються недоліки у вихованні  юного покоління, можливо, нам дорослим, потрібно більше показувати  власний приклад свідомого та бережливого ставлення до довкілля.

Однією з проблем було облаштування та благоустрій набережної річки Случ. За ініціативи селищного голови Герасимчука В.М. розпочато роботу над створенням відпочинкової зони для жителів селища та громади. Ділянка набережної по вулиці Миру буде впорядковано, встановлено зручні лавочки та сміттєві урни , висаджено ошатні дерева та кущі. Даний комплекс робіт дозволить значно покращити благоустрій та створити зону комфорту для наших жителів. Варто зазначити що старі зелені насадження потребувало зрізання оскільки здебільшого були аварійними, підтвердженням цього є відповідне рішення виконавчого комітету Любарської селищної ради. Маємо надію що дана пропозиція знайде відгук в громадськості , просимо Вас долучитись до обговорення даної пропозиції та надсилати ваші ініціативи на офіційну електронну адресу громадиliubar.hromada@gmail.com

БЛАГОУСТРІЙ НАБЕРЕЖНОЇ РІЧКИ СЛУЧ ЗА ПОСИЛАННЯМ....

https://rada.info/upload/users_files/04345664/a15ccc85cda9777946c029ec232ac322.pptx

В нашому місті  вистачає прикладів  постійного, ідеального порядку біля  житлових будинків, а також окремих установ та організацій, тож  селищний голова щиро  дякує  всім таким господарям.Герасимчук Володимир Миколайович  вважає що у  нас є надія, що  всі ці добрі традиції та починання підтримають жителі селища та громади.

«Я просто впевнений в тому, що поступово наші мрії бачити щодня чисті озеленені вулиці, тротуари,  охайні клумби, впорядковані території  біля будинків, в парках, скверах нашого рідного селища та громади  стануть  реальністю. Проживаючи разом єдиною громадою, ми маємо берегти те, що зроблене руками наших старших поколінь, примножувати наші сьогоднішні  досягнення та дбати про  майбутні успіхи».

 

          З повагою Любарська селищна рада