Фото без опису

  З настанням справжнього літа люди намагаються провести дозвілля на природі, поближче до водойм. Аби убезпечити себе від неприємних подій на відпочинку, рятувальники наголошують на основних правилах поведінки відпчиваючих у купальний сезон.

Важливо подбати, щоб діти не відпочивали без супроводу дорослих!

Також для приємного відпочинку та задля попередження трагедій на воді, громадянам потрібно уважно обирати місце відпочинку та користуватися виключно спеціально облаштованим пляжем. Основними перевагами таких місць є проведення обстеження дна, визначення акваторії для відпочинку та наявність постійного рятувального посту. Такі місця масового відпочинку населення на водоймах працюють у містах Житомирі, Коростені, Бердичеві та Новоград-Волинському.

В основному нещасні випадки трапляються саме у місцях стихійного відпочинку населення – ставках, водоймах та річках, кар’єрах які не передбачені для купання і відповідним чином не облаштовані. Найчастіше в таких місцях немає пологого дна, не обстежена якість води та дно водної акваторії на предмет небезпек для пірнання чи плавання. А тут можуть на вас очікувати різні неприємні «сюрпризи», наприклад – розбите скло, глибока яма, підводна течія, скелі, каміння тощо.

Серед небезпек відпочинку на стихійних пляжах, кар’єрах, ставках – це і купання у нетверезому стані та пірнання зі скель, з берега, урвищ, дерева чи якоїсь споруди.

У воду слід входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою. Плавайте у воді не більше 20 хвилин, причому цей час повинен збільшуватися поступово, починаючи з 3 - 5 хвилин. Температура води повинна бути не нижче +17 °С;

Утримуйтеся від далеких запливів: переохолодження – це головна причина трагічних випадків. І ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах.

З початку року на Житомирщині вже потонуло 10 осіб! Бережіть себе!

 

Фото без опису

 

24 ДПРЧ 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Житомирській області