Фото без опису

Чорних дат у людства є немало.
Кожна з них — це міна під прогрес.
Найстрашніше, що усіх спіткало, —
Вибух на Чорнобильській АЕС.

Сьогодні, 26 квітня, виповнюються  36 роковини трагедії на Чорнобильській атомній електростанції. Першими в бій з незримим смертельним ворогом вступили пожежні, які надали можливість іншим фахівцям приступити до небезпечної роботи по ліквідації наслідків планетарної катастрофи.

Із 289 працівників пожежної охорони області, які у травні 1986 брали участь в ліквідації наслідків аварії, 137 пожежних-ліквідаторів вже пішли із життя. Подвиг кожного з них забути не можна. Вони ліквідовували пожежу безпосередньо на станції, відкачували з-під реактора забруднену воду, подавали воду на бетонування саркофагу, забезпечували зв'язок та пожежну безпеку у зоні відчуження.

 Героїчний подвиг учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС вшанували на Любарщині  рятувальники та  представники органів влади.

Стільки років потому Україна знову опинилась перед ядерною загрозою. Над атомними станціями літають ворожі ракети, а їх будівлі захоплюють малообізнані про реальну небезпеку рашисти.

Пам'ятаємо подвиг та обов'язково переможемо! Слава Україні!

Довідково. Аварія на ЧАЕС – найбільша техногенна катастрофа за всю історію ядерної енергетики у світі, яка змінила радіаційну обстановку, екологію, долі людей не тільки на європейському континенті, а й у всьому світі.

Від вибуху і при гасінні пожежі, що тривала близько 10 днів, загинув 31 чоловік і понад 200 було госпіталізовано. За неофіційною статистикою в Україні померло не менше 15 тисяч людей, які були уражені в результаті аварії на Чорнобильській АЕС.

Фото без описуФото без опису