Фото без опису

     Упродовж століть російський імперський режим намагався нав’язати міф про вторинність української культури та її «спільні корені» з російською. Насправді українська культура самобутня та унікальна, і є складовою частиною європейського культурного простору. А росія, як тепер уже широко відомо, є продовженням орди та її дикунських традицій. Тож відмежування українського культурного простору від маркерів імперської спадщини є надзвичайно важливим, особливо в нинішній час.

    Якщо ще на початку березня «дерусифікація» мала дещо стихійний характер, то тепер вона набуває цивілізованих форм. Так, 14 квітня за розмежування українського культурного простору від імперської росії виступило Міністерство культури та інформаційної політики України. У МКІП наголошують, що законне право ухвалювати рішення про демонтаж пам’ятників, перейменування назв площ чи вулиць, які називаються іменами російських діячів, мають місцеві органи влади й закликають позбавлятися імперського минулого цивілізовано, з дотриманням українського та міжнародного законодавства.

     У зв’язку з проведенням «дерусифікації»  в  Любарській  селищній територіальній  громаді створено робочу групу з питань перейменування вулиць та інших об’єктів з російським походженням.  Робоча група приймає пропозиції щодо перейменування вулиць та інших об’єктів у населених пунктах територіальної громади. Пропозиції щодо нових назв   можна подавати через  старост  старостинських  округів  та  безпосередньо  у селищну раду.

      

 Робоча група з питань перейменування

 вулиць та інших об’єктів з російським

 походженням в Любарській селищній

 територіальній громаді