Фото без опису

Щороку, 14 грудня, ми вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

Цього дня у 1986 році завершилося будівництво захисного саркофагу над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

Спогади про той трагічний день намагаються стерти роки та військова агресія «сусіда» і згодом повномасштабна війна не дають змоги забути. Пам’ять про тих, хто безстрашно вступив у боротьбу з наслідками цієї аварії, назавжди залишиться в наших серцях.

Низько вклоняємось усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС, які не шкодуючи свого здоров’я і життя, працювали в 30-кілометровій зоні радіаційного лиха аби якомога швидше ліквідувати наслідки Чорнобильської трагедії, обмежити біду, тим, хто зупинив розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і долучився до подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

Схиляємо голови перед тими, хто не дожив до цього дня, чиє життя та здоров’я забрав невидимий ворог – смертоносне радіоактивне випромінювання. Обов’язок кожного з нас – пам’ятати про це й підтримувати тих, до кого у сім’ю прийшла чорнобильська біда.

Минають роки після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій. Цьогоріч загроза повтору подібного лиха постає в уяві дуже реалістично, адже російські окупанти вже довели, що готові влаштовувати не лише геноциди, а й екологічні катастрофи й щоразу погрожують нам мінуваннями та обстрілами інших АЕС. Зараз на варті миру, спокою та екологічної безпеки стоять Збройні Сили України.

Нехай наша якнайшвидша Перемога принесе мир і спокій нам у нашій державі і залишить у минулому й ніколи не повторить жах екологічної чи техногенної катастроф.

 

Селищний голова                                                                   Володимир ГЕРАСИМЧУК