Фото без опису

Життя без мети вбиває у безпосередньому розумінні цього слова. В ході опитувань, що періодично здійснюються японцями, лише близько 60% ними спостережуваних осіб заявляли, що мають «ясну мету» і ведуть насичене життя. 5% наголошували, що таких цілей взагалі не ставлять, а решті на це запитання, було важко відповісти.

За 7 років нагляду за цими контрольними групами, віком від 40 до 80 років, число померлих з поміж тих, хто не мав ясної мети у житті та уникав напруженої діяльності, було в півтори рази вищим. До речі, серед тих, хто відійшов у інший світ, вдвічі частіше причиною смерті були саме захворювання судин головного мозку.

Наше неспокійне і повне стресів життя вимагає чіткої організації повсякденної діяльності. Життя - це мить, воно пролетить, як блискавка, а тому потрібно старатись, в повній мірі, заповняти його корисними й цікавими справами.

Намагайтесь кожен день починати з посмішки. Подумки складайте план-мету й рівномірно розподіляйте свої сили, не забуваючи про сон, їжу, перерви у роботі. Адже саме серед тих, хто працює «на виснаження», найбільше хворих на серцево-судинні недуги, інфаркти, депресії.

Не забуваймо про вчасне, не менше, чим 4-х разове збалансоване харчування – це профілактика багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту та зайвої маси тіла.

Не переймайтесь, коли щось не виходить або припустились помилки, лише намагайтесь в майбутньому цього не повторювати, бо тоді ми загонимо себе в глибокий стрес.

Ще одна важлива порада: відпочивайте вчасно, ще заздалегідь, до того, як втомитесь. Навчитись цьому відразу нелегко, але поступово освоїти цю звичку можливо.

Щоб налагодити дружнє спілкування і люди вірили та тягнулись до вас, в своїх обіцянках будьте вивіреними. Така відповідальність вважається також однією із складових здоров’я.

В кожної людини свій біоритм: є жайворонки, є сови. Але пам’ятаймо, що 8-ми годинний сон слід надолужувати, бо втома накопичується і обов’язково приведе до погіршення здоров’я, якщо навіть не відразу, то через декілька років обов’язково дасть про себе знати. Пам’ятайте! Краще недоїсти, ніж недоспати.

Щоб не збуджувати свій мозок, перед сном також не варто дивитися телевізор, працювати з комп’ютером, спілкуватись по телефону. Адже донесена нова інформація не буде сприяти глибокому сну, а й відповідно гарній організації наступного дня.

Кожний новий день не повинен бути пустопорожнім. За висловом одного англійського письменника: це дуже тяжка праця – нічого не робити, це депресія. Тож намагайтесь ніколи не потрапити в обійми цієї «підступної дами».

Ще одне застереження стосується перекодування «свого комп’ютера» або постійного звільнення свого мозку від занесених до нього неправильних стверджень, негативних думок, які заважають вам жити і підточують здоров’я. Адже у ході «перекодування» інформації легко можна переконатись у тому, що небезпеки, які попервах видалися страшними, є не такими або перебувають від нас на великій відстані.

Стикаючись з любим негативним подразником, намагайтесь зобов’язати себе на нього не відповідати.

Оточуйте себе прекрасним, адже природа створила для людини все, щоб вона була здорова і жила в гармонії з навколишнім світом.

Любарське відділення ДУ «Житомирський ОЦКПХ МОЗ УКРАЇНИ»