Фото без опису  Аналіз стану справ у сфері  трудових відносин свідчить про те, що в Любарській об’єднаній територіальній громаді існують непоодинокі  випадки здійснення господарської діяльності з метою отримання прибутку без державної реєстрації, в тому числі із залученням до виконання робіт найманих працівників без офіційного оформлення трудових відносин, що призводить до значних втрат  місцевого бюджету.

       У відповідності до ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання тягне за собою накладання штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів   (від 17000 до 34000 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

Ми неодноразово звертались до всіх жителів нашої об’єднаної територіальної громади, які працюють, порушуючи законодавство України, зареєструвати свою трудову діяльність, тим самим захистивши себе та свою сім’ю від різних непередбачуваних наслідків (як приклад: декілька років тому в с.Громада помер  громадянин С. у 36-річному віці. Працював нелегально, а тому страхового стажу не було. Його10-річна дитина залишилась без пенсії по втраті годувальника. А підприємець, в якого працював цей чоловік, живе собі без докору сумління).

      Більше того, Ви позбавляєте себе та осіб, які є  у Вас найманими працівниками, зарахування стажу, виплати лікарняних, інших видів соціальної захищеності. 

       Всі ми бажаємо бачити нашу «малу» Батьківщину сучасною, із розвиненою  інфраструктурою, із відремонтованими дорогами, із повноцінним комплексом закладів для гармонійного розвитку наших дітей та онуків та іншими благами цивілізації. А для цього повинен наповнюватись селищний бюджет.

      Ми частенько заздримо громадянам інших закордонних країн, що вони проживають у економічно розвинених державах, де високий рівень життя. Проте не завжди вникаємо, що  санкції за вчинення податкових злочинів  в багатьох країнах передбачають поряд із стягненням штрафів у дуже великих розмірах, а й позбавлення волі на строки в середньому до 5-7 років, а в окремих країнах до 10  років (Німеччина). Таким чином, закордон відшліфував у своїх громадян повагу до державних законів, в тому числі, і в питаннях сплати податків.

                                           ШАНОВНІ НАШІ ГРОМАДЯНИ!

Якого ж потрібно нам Президента, яку місцеву владу потрібно обирати, щоб Ви навчились поважати свою державу, її закони, щоб спокійно дивились стареньким батькам-пенсіонерам у вічі, щоб не соромились своїх    дітей та були  спокійними, коли прийде пенсійний вік (а він приходить швидше, чим  нам того хочеться)???