Фото без опису

Історичне краєзнавство - це наука про минуле рідного краю, один із найцікавіших  напрямів в історії. Ніколи не вичерпається допитливість людини, яка прагне дізнатися як жили її прародичіз якими труднощами стикалися, про їх  свята і будні тощо.

І ось, наші юні історики-краєзнавці  мають покликання до пошукової роботи беручи участь у краєзнавчих конкурсах, експедиціях.

У листопаді – грудні відбулася експедиція «Моя Батьківщина - Україна», переможцями стали: учасники освітнього процесу Дзюбак Роман , учень Мотовилівського ліцею ім. І.Мороза (педагогічний керівник Дзюбак Н.В.), Андреєва Анастасія, учениця Великоволицької філії Мотовилівського ліцею, Шимко Ангеліна, учениця Новочорторийського ліцею (педагогічний керівник Миронюк М.В.),  члени гуртка «Юний краєзнавець Глезненського ліцею  (педагогічний керівник Григоришина О.С.), Бабич Марія, учениця  Привітівського ліцею (педагогічний керівник Олійник П.В.).

Особливої уваги заслуговують учні  краєзнавчого гуртка «Компас»  з педагогічним керівником П’янківською Світланою Володимирівною Любарського ліцею №1, які дослідили місцеві кар’єри та історію їх виробничої діяльності, геологічні процеси формування нашої поверхні, на практиці  оглянули залягання осадового та гранітного шарів земної кори, вивчили геологічну будову Любарщини.  Дослідження описали в роботі  «Слідами давніх геологічних епох Любарщини» і  стали абсолютними переможцями у напрямку «Геологія» серед закладів Любарської  територіальної громади та здобули І місце на обласному етапі.

Пошукова група Привітівського ліцею «Дослідники рідного краю» Бабич Марія, Рябченко Маргарита, Хвостова Олександра під керівництвом Софійчук Наталії Дмитрівни у номінації «З попелу забуття» представили роботу «Хай горить вогонь пам’яті».  Юні краєзнавці здобули І місце  у першому етапі та ІІІ місце на обласному етапі.

Авторський колектив вихованців дослідницького гуртка «Native Land» Липненського ліцею (педагогічний керівник  Багінська Тетяна Вікторівна) провели  цікаве дослідження про давні іграшки і описали у роботі « Іграшки бабусиного дитинства» і стали переможцями у номінації «Із батьківської криниці», здобувши І місце  у І етапі  та ІІ місце в обласному.

У номінації «Духовна спадщина мого народу» Біленький Богдан, учень  Любарського ліцею №2,  (педагогічний керівник Біленька Наталія Миколаївна) за дослідження  «Рудименти давніх уявлень про нічниць у християн. Традиції українців» здобув  І місце у першому етапі експедиції та ІІІ місце  у ІІ (обласному) етапі.

Свої дослідження юні дослідники - краєзнавці представлятимуть  на конференції по підсумках  експедиції «Моя Батьківщина - Україна».

Вивчаючи своє минуле допитливі учні прокладають та обирають свій життєвий шлях до успіху, до визнання, до здійснення мрії у майбутньому...

Фото без опису