Фото без опису

 ПИЯЦТВО складає велику небезпеку для здоров’я. Від’ємний вплив алкоголю був відомий ще стародавнім грекам, але цей «зелений змій» усе повзе за нами і до наших днів.

  За офіційною статистикою Міністерства охорони здоров’я в Україні лише число хворих на алкоголізм громадян добігає до 1,5 млн. Щороку оковита відбирає життя у десятків тисяч наших співвітчизників. Адже саме у таких людей практично немає жодного органу, який би не потерпав від надмірного вживання алкоголю. Та найбільше страждають серце, печінка, мозок, підшлункова залоза, нирки, центральна нервова система, статеві жіночі та чоловічі органи.

  Правоохоронці доводять, що 50-70 відсотків злочинів та 40% дорожньо-транспортних пригод, зі смертельними наслідками, відбуваються саме під дією алкоголю.

 На жаль, спостерігається «модна» тенденція, коли сучасна молодь захоплюється пивом та іншими слабоалкогольними напоями, вважаючи, що вони здоров’ю не шкодять. Варто застерегти про те, що пляшка пива за своєю дією на організм підлітка, дорівнює випитим 50-60 грамам горілки.

 Алкоголь має анестезуючу дію та дуже пригнічує діяльність центральної нервової системи. Саме стан за умови «кисневого голодування» дуже схожий до аналогічного стану, зумовленого оковитою. Нездатність критично оцінювати свої дії, переоцінка власних сил, незрозуміла збудженість та необґрунтована радість отримали в народі вислів «море по коліна».

  Особливо зловживання алкоголем руйнує організм жінки, виснажує її ендокринну та нервову системи, призводить до безпліддя.

  «П’яна мати – дитина виродок, горе у сім’ї» - так гласить народна мудрість. Хочеться, щоб молоді дівчата завжди пам’ятали про такі вкрай трагічні можливі наслідки.

  Слід зауважити, що алкоголізм матері впливає на потомство вдвічі сильніше, чим зловживання ним з боку батька.

  Отруйний вплив алкоголю на плід дитини під час вагітності призводить до вроджених вад розвитку, спадкових захворювань, дочасних пологів, мертвонароджуваності.

  Всі ми вважаємо себе високо свідомими громадянами і зобов’язані вибрати ті звички, які потрібні нам повсякденно та приносять користь для подальшого нашого життя, гарної працездатності й творчого довголіття. Радимо завжди пам’ятати про це !!!

 

  Любарське відділення ДУ «Житомирський ОЦКПХ МОЗ України»