Фото без опису

12 березня з робочим візитом відвідав Любарську громаду начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

Разом із робочою групою ознайомилися з роботою нещодавно відкритого у громаді “Центру життєстійкості”. Це простір, у якому фахівці надають психосоціальну підтримку людям та сім'ям, які проживають на території громади.

Пілотний проєкт реалізований за ініціативи Міністерства соціальної політики України. Його головна мета - допомагати людям справлятися зі стресовими ситуаціями, давати раду собі та близьким, посилювати волонтерство на місцях, а отже – згуртовувати громаду.

Кожен з таких просторів облаштований за принципами безбар’єрності, інклюзивності та безпеки. У центрі працює команда з 5 фахівців. В штаті є два психологи, два фахівці із соціальної роботи, один соціальний менеджер.

В рамках проєкту особлива увага приділяється розвитку батьківських навичок та догляду за дітьми. А також – психологічній роботі з військовослужбовцями, ветеранами і їхніми родинами та підтримці ВПО.

Для створення “Центру життєстійкості” місцева влада виділила частину приміщення «Любарської центральної бібліотеки». Своєю чергою держава забезпечує фінансування роботи спеціалістів, які надають послуги громадянам у центрах життєстійкості.

Також відвідали «Любарський психоневрологічний інтернат» в селі Коростки. В ньому постіно проживають 152 підопічних з різних громад області.

Тут впереше за останні 40 років було проведено капітальний ремонт банно-прального комбінату. Через його незадовільний стан заклад, свого часу, опинився на межі закриття. А півтори сотні громадян, які потребують особливого догляду могли втратити прихисток та належну турботу.

В будівлі повністю замінено дах та дерев'яні конструкції горищ, замінено віконні та дверні блоки, укріплено та утеплено цокольний поверх, проведено реконструкцію системи вентиляції, каналізації та електропостачання. Вхід обладнано новими пандусами. У відремонтованих приміщеннях встановлено нові пральнІ машини, сучасну сушарку та центрифугу, а також нову станцію системи очистки води. Баня закладу обладнана новими ваннами та сантехнікою. Також у приміщенні знаходиться швейна майстерня для ремонту речей підопічних.

«Завдяки ремонтним роботам не тільки вдалося зберегти заклад, але й значно покращити якість надання соціальних послуг, поліпшити умови праці співробітників інтернату. Дякую колективу за турботу про підопічних та за їх внесок у підтримку захисників країни, адже в інтернаті налагоджено виробництво одягу та маскувальних сіток для підрозділів Збройних сил України. Саме так, кожен на своєму місці, ми маємо докладати всіх зусиль, щоб наблизити нашу Перемогу», — завершуючи свій візит, зазначив Віталій Бунечко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису