Початок навчального курсу з підвищення виховного потенціалу прийомних батьків та батьків-вихователів

Початок навчального курсу з підвищення виховного потенціалу прийомних батьків та батьків-вихователів

Сьогодні, 29 вересня, на базі Центру соціальних служб Любарської селищної ради розпочалося навчання прийомних батьків та батьків-вихователів Чуднівського, Романівського та Любарського районів, з метою підвищення їх виховного потенціалу.

Сьогодні День пам’яті жертв Бабиного Яру

Сьогодні День пам’яті жертв Бабиного Яру

29-30 вересня 1941 року, в окупованому нацистами Києві було проведено перший масовий розстріл військовими беззбройного цивільного населення. Загалом із 29 вересня по 11 жовтня 1941 року есесівці вбили майже все єврейське населення міста – понад 50 тисяч чоловіків, жінок, дітей. Тільки в перші два дні розстрілів було вбито майже 34 тисяч людей. 1, 2, 8 і 11 жовтня розстріляли тих, хто не з’явився за наказом – ще близько 17 тисяч осіб.

Засідання комісії з питань захисту прав дитини

Засідання комісії з питань захисту прав дитини

24.09.2020 року під головуванням селищного голови В.М. Герасимчука відбулось одинадцяте засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконкомі Любарської селищної ради. На розгляд членам Комісії, службою у справах дітей, було винесено 14 питань, а саме: 2 питання, які стосувались постановки на соцільний квартирний облік дітей, позбавлених батьківського піклування (з подальшим винесенням на затвердження виконавчим комітетом); 4 питання щодо доцільності (недоцільності) надання службою у справах дітей погодження на перебування дітей на вихідні та святкові дні, крім канікул у Березівській спеціальній школі Житомирської обласної ради та Любарській спеціальній школі на жовтень 2020 р.; 1 питання, яке стосувалось визначення днів побачень одним із батьків із малолітньою дитиною; розглянуто 5 питань щодо неналежного виконання законними представниками батьківських обов’язків; опрацьовано та затверджено  1 індивідуальний план соціального захисту дітей, яка опинились у складних життєвих обставинах та 3 індивідуальний плани соціального захисту дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

ЖИТЛО ДЛЯ ДІТЕЙ – СИРІТ

ЖИТЛО ДЛЯ ДІТЕЙ – СИРІТ

Відповідно до «Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року № 877 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 26 червня 2019 року № 616) розподілено кошти субвенції з державного бюджету до бюджету Любарського району на виплату грошової компенсації для особи з числа дітей-сиріт.

Засідання виконавчого комітету

Засідання виконавчого комітету

       Нещодавно відбулось засідання виконавчого комітету Любарської селищної ради. На порядок денний виносилось питання важливі для життєдіяльності громади.

Виїзний прийом у Глезненському старостинському окрузі Любарської ОТГ та семінар з працівниками

Виїзний прийом у Глезненському старостинському окрузі Любарської ОТГ та семінар з працівниками

14 вересня 2020 р. начальник відділу "Любарське бюро правової допомоги" Зубко Олена Костянтинівна здійснила виїзний прийом громадян в Глезненському старостинському окрузі Любарської ОТГ. 4 Громадян, які прийшли на зустріч з фахівцем, цікавили такі питання: - Порядок приватизації земельної ділянки. - Визнання права власності на спадщину за заповітом. - Безоплатна передача земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. - Порядок оформлення права власності на земельну ділянку. Кожне питання розглянула та пояснила громадянам правовий механізм вирішення проблеми. Також проведено семінар з працівниками Глезненського старостинського округу Любарської ОТГ на тему: «Безоплатна передача земельної ділянки у власність»