У громадах Житомирщини розробляють стратегії розвитку освіти. Цей документ формуватиме команда освітян ОТГ спільно із громадськістю і він має визначити пріоритетні напрямки розвитку та ключові переваги мережі освітніх закладів.

«Сьогодні перед освітою стоять численні виклики та загрози, і ми повинні сформувати бачення розвитку, яке допоможе розвивати переваги існуючої мережі та вирішити недоліки», - наголосив Віталій Римар, радник з муніципальних послуг Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Представники 13 громад сьогодні переймали досвід фахівців Коростишівської ОТГ, які вже напрацювали стратегію розвитку, у рамках тренінгу «Розробка стратегії розвитку освіти», який ініціював Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створеного «Програмою U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном.

«У Коростишівській громаді унікальна ситуація, адже близько 7 тисяч населення громади це діти дошкільного та шкільного віку. Це наша перевага. Тому ми маємо бюджет освіти із державними субвенціями у 120 мільйонів. На розвиток цього року ми направили понад 30 мільйонів, і всі ці проекти чітко сформульовані у нашій стратегії», - поділився Сергій Вдовенко, заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту Коростишівської ОТГ.

На тренінгу обговорили методику та практику розробки стратегій розвитку освіти. Учасники зійшлись на тому, що до листопада цього року потрібно показати напрацювання по стратегії на обговорення громадськості. На сьогодні вже розробили свої стратегії Коростишівська, Довбиська, Семенівська, Овруцька громади, фахівці яких восени минулого року відвідали Польщу у рамках навчального візитку організованого «Програмою U-LEAD з Європою», де переймали досвід впровадження реформи освіти та розробки стратегічних планів.