Фото без опису

  1. лютого 2020 року   в приміщенні відділу освіти, молоді та спорту відбулося засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту Любарської селищної ради, на якому розглянуто питання:
  • Про підсумки ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових навчальних дисциплін;
  • Про створення освітнього середовища у перших класах Нової української школи;
  • Про стан профілактики травматизму, правопорушень та злочинності серед учнівської молоді в закладах загальної середньої освіти Любарської селищної ради;
  • Про підсумки розгляду звернень громадян у 2019 році.

Щорічно, відповідно плану роботи відділу освіти, проводяться учнівські олімпіади (І та ІІ етапів), конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, творчі конкурси, турніри.

Як зазначила методист ІМЦ  Корабліна С.О. з жовтня по грудень 2019 року проведено І-ІІ етапи учнівських предметних олімпіад.

У ІІ етапі олімпіад взяли участь 418 школярів ЗЗСО Любарської селищної ради, з них: української мови -  45 учасників, російської мови та літератури - 27 учасників, математики - 63 учасники, фізики – 28 учасників, історії –47 учасників,  правознавства - 26 учасників, географії – 39 учасників,  біології – 41 учасників, хімії – 31 учасників, англійської мови- 25 учасників , німецької мови – 4 учасники, екології – 8 учасників, трудового навчання – 35 учасників, астрономії – 6 учасників, інформатики – 2 учасники, інформаційних технологій -20 учасників). Все ще залишається низький показник участі учнів  з  інформатики, інформаційних технологій, екології, астрономії.

З року в рік наші учні  стають призерами ІІІ обласного етапу олімпіад. Склад команд ІІІ етапу формувався відповідно до рейтингу, визначеного для кожної базової дисципліни, з врахуванням результатів виступів команд у обласних олімпіадах у 2019 році. За звітний період відбулося 10 предметних олімпіад ІІІ етапу, за результатами яких 11 учнів ЗЗСО Любарської селищної ради стали переможцями.

За новим Державним стандартом  початкової загальної середньої освіти  2 вересня 2019 року розпочали навчання 224  дитини  у 20 ЗЗСО Любарської селищної ради. З них у  18 класах, де 5 і більше учнів, та у 2 ЗЗСО відповідно 4 і 2 учні, У Великоволицькій ЗОШ 1 клас відсутній.

       Головний документ, який визначає рекомендації щодо влаштування освітнього простору  НУШ є «Методичні рекомендації щодо організації освітнього простору Нової української школи», затверджені наказом МОН від 23.03.2018 № 283. Згідно даного документа в усіх ЗЗСО, де навчаються учні 1 та 2 класів, обладнані навчальні осередки(їх 8).

Доповідач, методист ІМЦ Циганович Г.М., зауважила, що особливо слід  відзначити створення сучасного освітнього середовища в опорній Липненській ЗОШ І-ІІІ ст., ОЗ Любарська гімназія №1, Любарському ОЗЗСО №2 та  Мотовилівському ОЗЗСО, Гринівецькому та Юрівському НВК.

 Педагоги і директори  цих ЗЗСО повною мірою зуміли скористатися  свободою в організації навчального простору  і втілили в життя  свої найкращі ідеї. 

Щодо стану профілактики травматизму, правопорушень та злочинності серед учнівської молоді в ЗЗСО Любарської селищної ради доповіла головний спеціаліст відділу Данилко О.М., яка зазначила, що сучасні діти знаходяться в ситуації численних ризиків, спокус, негативних впливів, вони дезорієнтовані у моделях поведінки, безцільно проводять свій позаурочний час. Саме тому освітній заклад має бути тим місцем, де діти та підлітки отримують уявлення про безпечну взаємодію усіх членів суспільства, уміння поважати власну і людську гідність, вирішувати конфлікти мирним шляхом.

Протягом 2019 року фактів насильства та жорстокого поводження з дітьми не зареєстровано. На внутрішкільному обліку перебуває 8 учнів. На обліку в поліції перебуває один учень. Також протягом звітного періоду травматизму, пожеж, дорожньо-транспортних пригод не зафіксовано, що свідчить про достатній рівень забезпечення безпеки життєдіяльності всіх учасників освітнього процесу. Проте, як наголосила доповідач, це не має бути приводом для послаблення контролю за станом профілактики правопорушень, злочинності та дитячого травматизму.

Щодо розгляду звернень громадян, то за період 2019 року до відділу освіти, молоді та спорту надійшло 148 звернень, з них 14 колективних, 7 депутатських запитів, 1 скарга, 1 скарга на гарячу урядову лінію. На усі звернення надано відповіді у встановлений законодавством термін.